Ajax morst in laatste minuut door domme strafschop punten in Almere

Ajax leek op bezoek bij Almere City de overwinning voor de poorten van de hel weg te slepen, maar verslikte zich alsnog. De gasten kwamen in het tweede bedrijf op achterstand, maar bogen die dankzij de invallers Chuba Akpom en Benjamin Tahirovic om in een 1-2 voorsprong. Een door Tahirovic dom veroorzaakte strafschop zorgde alsnog voor een punt voor Almere City (2-2).

In de eerste helft in Almere werd al duidelijk dat het lek bij Ajax nog lang niet boven is en het voor Ajax weleens een lang en vervelend seizoen kan worden, waarin elke uitwedstrijd een col van de buitencategorie blijkt. De Van ’t Schip-brigade was via Steven Bergwijn en Steven Berghuis, die allebei rakelings naast schoten, dicht bij de 0-1. Maar de thuisclub was minimaal gelijkwaardig en zo nu en dan ook dreigend.