Ajax verslaat Olympiakos in generale voor FK Vojvodina

Ajax heeft het laatste oefenduel in de voorbereiding op het veld van RKSV Driel met 1-0 gewonnen van Conference League-winnaar Olympiakos. Carlos Forbs (foto) zorgde voor de enige goal.

Vlak voor rust viel de goal; Kenneth Taylor pakte op het middenveld de bal af, zette een dribbel in en wist vervolgens Forbs te lanceren. De Portugees ronde koelbloedig af: 1-0.

Na rust kwamen de Grieken scherper uit de kleedkamer en hielden Ajax minutenlang onder druk in het eerste deel van de tweede helft.

Ondanks drie wissels: Ahmetcan Kaplan, Kristian Hlynsson en Precious Ugwu voor Josip Šutalo, Banel en Fitz-Jim, bleef Olympiakos de betere ploeg.

Het lukte Ajax om de 1-0 voorsprong over de streep te trekken en daarmee de voorbereiding succesvol af te sluiten. Donderdag gaat het er echt om als FK Vojvodina de tegenstander is in de Johan Cruijff ArenA.

Opstelling Ajax:Pasveer; Rensch, Šutalo (Kaplan 67′), Janse, Wijndal (Tahirović, 24′); Henderson, Taylor, Fitz-Jim (Ugwu 67′); Banel (Hlynsson 67′), Akpom, Forbs.