Piet Schrijvers heeft genoeg van Kenneth Vermeer

Bron: ajax1.nl

Voor Piet Schrijvers is de maat vol. De oud-Ajacied is van mening dat het krediet van Kenneth Vermeer op is en dat het tijd is voor Jasper Cillessen. “Cillessen is een betere keeper dan Vermeer, maar dat zeg ik al heel lang”, aldus de voormalig doelman. Vermeer keepte afgelopen zondag niet zijn beste wedstrijd tegen PSV (4-0 verlies). Sindsdien is de discussie weer in alle hevigheid losgebarsten.

“Als Kenneth bij een hoge bal de fout in gaat, wordt hij daarna onzeker”, weet Schrijvers. “Daarnaast vind ik zijn voortzetting heel zwak. Als hij de bal krijgt, wacht hij eerst, speelt hem dan naar Ricardo van Rhijn of Daley Blind, die de bal dan vaak terugspelen. En dan geeft Vermeer alsnog een slinger naar voren. Cillessen zoekt juist gelijk de diepte.”

Dat Vermeer een uitstekende kan meevoetballen is voor Schrijvers niet belangrijk. “Een doelman staat er in mijn optiek om ballen tegen te houden. Daarin is Cillessen gewoon beter.” Schrijver denkt zelfs dat Cillessen uit kan groeien tot de vaste keeper van het Nederlands elftal.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/piet-schrijvers-heeft-genoeg-van-kenneth-vermeer/