Heitinga beleeft dramatisch debuut: 0-5 verlies

Heitinga moet de supercup aan PSV laten. © Pro Shots

Na een seizoen als assistent van Marcel Keizer bij Jong Ajax staat John Heitinga dit seizoen voor het eerst op eigen benen als trainer van Ajax O-19. Zaterdag beleefde Heitinga een dramatische vuurdoop. In de strijd om de supercup werd met 0-5 verloren van PSV.

Al in de eerste helft scoorden de Eindhovenaren drie keer. Piroe (2)  en Aboukhlal waren de doelpuntenmakers. Na rust lukte het trainer Heitinga niet om de boel om te gooien. Machteloos toekijkend zag hij hoe Mauro in minuut 49 en Aboukhlal in minuut 59 voor een grotere afslachting zorgden.

Alsof de malaise nog niet groot genoeg was, kreeg Ajax O-19 ook nog een rode kaart. Verdediger Boy Kemper kreeg om een onduidelijke reden zijn tweede gele kaart en mocht dus voortijdig de douches opzoeken.