De Boer: “Ik wil gewoon een stijgende lijn zien”

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer was niet per se opgelucht na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (6-0). “Ik weet welke kwaliteiten de selectie heeft. Ik wil gewoon een stijgende lijn zien. Vandaag zag ik maar één ding: de wil om te winnen”, zegt Frank de Boer tegen FOX Sports.

Ajax gaf nauwelijks kansen weg en was oppermachtig tegen de club uit Deventer. De Ajacieden hadden vertrouwen in een goede afloop. “In de eerste helft creëerden we veel, je weet dat je dat in de tweede helft ook gaat doen. We hebben veel druk gezet”, geeft de trainer aan. Volgens De Boer is de 4-0 het schoolvoorbeeld van druk zetten. “Er stonden direct spelers om de verdediger van Go Ahead heen. Dit is het Ajax dat ik graag wil zien.” De Boer geeft zijn team een compliment omdat ze vrijwel niets hebben weggegeven.

De Amsterdammers gaan altijd van eigen kracht uit. “Je speelt met een bepaalde wil en de overtuiging dat druk zetten onze kracht is. Daarom heb ik ook voor Christian Poulsen gekozen, hij is daar een heel belangrijke pion in. Hij coacht andere mensen en door zijn schreeuwen gaan andere mensen al harder lopen”, zegt De Boer over de Deense middenvelder.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-ik-wil-gewoon-een-stijgende-lijn-zien/