Suarez heeft al 396 minuten niet meer gescoord

Luis Suarez hoopt zaterdagavond in het thuisduel met NAC Breda eindelijk weer te scoren voor Ajax. De Uruguayaanse aanvaller wacht al 396 minuten op een treffer in dienst van de Amsterdammers.

Suarez scoorde voor het laatst in de thuiswedstrijd tegen Willem II van 11 september jongstleden. In de 54ste minuut benutte hij voor de tweede keer in dat duel een strafschop en bezorgde hij zijn ploeg een 2-0 overwinning. Daarna bleef de aanvoerder tegen achtereenvolgens Feyenoord (2-1 uitzege), FC Twente (2-2, uit), AC Milan (1-1) en FC Utrecht (2-1 thuisnederlaag) zonder doelpunt.

Op zich is een serie van vier officiële wedstrijden op rij zonder treffer niet per se rampzalig voor een aanvaller, maar in de Ajax-loopbaan van goaltjesdief Suarez is een dergelijke reeks vrij zeldzaam. De Uruguayaan bleef maar twee keer nóg langer zonder goal: tussen januari en februari 2008 (vijf duels) en tussen september en oktober 2007 (zeven duels).