Vermeer: “We zijn nog in de race”

Bron: ajax1.nl

Kenneth Vermeer verdedigde tegen NEC opnieuw het doel van Ajax. Vanwege de blessure van Maarten Stekelenburg kreeg de tweede keeper de kans zich te bewijzen. Het doel bleef niet schoon, maar er gingen wel 3 punten mee terug naar Amsterdam. “Het was een lastige wedstrijd, NEC zette ons goed onder druk in de beginfase,” zei Vermeer na afloop van de uitwedstrijd tegenover de camera’s van Eredivisie Live. “Gelukkig bleef het maar 1-0 en konden we gelijk maken.”

“Het was een beetje rommelig in het begin,” beoordeelde Vermeer het spel van zijn ploeg. Ajax leek niet erg op een kampioensploeg in de huidige staat. Er werd te weinig ‘gevoetbald’. “Maar ja, ik sta er om ballen tegen te houden en dat is me in ieder geval goed gelukt.”

Vermeer is van mening dat de kansen nog lang niet verspeeld zijn. Met het puntverlies dat FC Twente is opgelopen tegen De Graafschap zien de Amsterdammers hun kans schoon om als lachende derde de slag om de kampioensschaal alsnog te winnen. “We zijn nog in de race (om het kampioenschap, red.), en dat is het belangrijkste,” aldus Vermeer.

Foto: afdb.nl – Oscar

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/vermeer-we-zijn-nog-in-de-race/