Sporting wil Bas Dost halen

Bron: ajax.bliep.nl

Na Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht) tracht Sporting Portugal opnieuw een aanvaller uit de Eredivisie op te halen. Volgens Voetbal International richt de Portugese club zich nu op Bas Dost.

Sporting versterkte zich eerder al met Van Wolfswinkel en probeerde vervolgens Tim Matavz los te wrikken bij FC Groningen. Naar verluidt zou er 5,5 miljoen euro zijn geboden, maar de huidige werkgever van de Sloveen ging daar niet op in. “Daarom zijn die gesprekken nu gestaakt”, reageert algemeen directeur Hans Nijland.

De Portugese club lijkt Matavz uit het hoofd te hebben gezet en het vizier te hebben verschoven naar Dost. De lange aanvaller is momenteel eigendom van sc Heerenveen. In Friesland loopt zijn contract door tot de zomer van 2015, maar na enkele aanvaringen met trainer Ron Jans is het maar de vraag of een optimale samenwerking nog langer tot de mogelijkheden behoort.

Dost, tevens gelinkt aan Ajax en Feyenoord, speelde in het verleden samen met Van Wolfswinkel in Jong Oranje. Een transfer van de Heerenveen-aanvaller naar het Estádio José Alvalade zou dan ook een hereniging betekenen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.bliep.nl/article/ajax_114154/Sporting_wil_Bas_Dost_halen.html