Topvoetbal moet tempo gaan maken

Bron: ajax1.nl

Het is een extreem seizoen geweest. Waarin het soms extreem goed ging en soms extreem fout. Het heeft in ieder geval weer duidelijk gemaakt, dat succes niet alleen een kwestie van goede spelers is. Een goede organisatie, met de juiste mensen op de juiste plekken, is misschien wel net zo belangrijk.

Dan valt vaak ook het verschil in budget weg, omdat aan het einde van de rit het veld overal even lang en breed is en het elf tegen elf blijft. Het beste bewijs daarvan leverde dit seizoen het Nederlands elftal. Na het WK heeft Bert van Marwijk de boel prima bij elkaar gehouden, heeft geen gekke dingen gedaan, waarna het elftal weer iets beter is gaan voetballen.

Nadeel is alleen, dat heel weinig van de internationals nog in Nederland spelen. Daarom is het zo belangrijk, dat topclubs als Ajax, Feyenoord en PSV het heel snel, heel anders gaan doen. Ooit kwamen spelers als Frank Rijkaard en ik terug bij Ajax, Phillip Cocu bij PSV en Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord. In de hoop om onze carrières in stijl af te sluiten bij de club waar het voor ons ooit begonnen was.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/topvoetbal-moet-tempo-gaan-maken-2/