De Boer wil snel nieuwe keeper

Bron: ajax1.nl

Ajax-trainer Frank de Boer hoopt dat er na het vertrek van Maarten Stekelenburg naar AS Roma zo snel mogelijk een nieuwe keeper wordt vastgelegd.

‘Daarbij denken we natuurlijk aan een keeper die past in de filosofie van Ajax’, legt de Ajax-trainer uit aan Voetbal International. De Amsterdamse club heeft met Kenneth Vermeer en Jeroen Verhoeven nu twee keepers voor de A-selectie in huis. Daar komt mogelijk nog deze week een nieuwe doelman bij. De Boer is selectief: ‘Behalve dat hij ballen moet tegenhouden, moet hij ook in staat zijn om mee te voetballen.’

Stekelenburg vertrok na lang touwtrekken naar Rome om zijn transfer af te ronden. De Oranje-international stond bijna tien jaar onder contract in Amsterdam en zet bij AS Roma zijn handtekening onder een vierjarige verbintenis.

NEC-doelman Jasper Cillessen zou in de belangstelling van Ajax staan. De Nijmeegse club laat echter weten dat er geen contact met Ajax is geweest over de keeper die in juni werd geselecteerd voor de Zuid-Amerikaanse trip van het Nederlands elftal.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-wil-snel-nieuwe-keeper/