Wat de Spaanse kranten schreven

Bron: ajax1.nl

Over het optreden van gisteren schreven de Spaanse kranten met een wisselende mening. Ajax ging met 3-0 ten onder en vooral El Pais was totaal niet onder de indruk.

“Ajax doet een zoveelste poging om te reïncarneren vanuit de gloriejarenvan de voetballer Johan Cruijff en de coach Louis van Gaal. Coach DeBoer is vastbesloten om terug te keren naar de roots van de club:aanvallend voetbal, 4-3-3 en de bezette vleugels als handelsmerk. Hethuidige voetbal werkt echter tegen de intenties van Ajax. Die manier vanspelen is achterhaald. De Ajax-school is inmiddels slechts een mooieherinnering in de geschiedenis van de sport”, zo schrijft de krant.

Cadena Ser was realistischer. “Ajax durfde het aan om te spelen op balbezit. Daar slaagde de ploeglang in en had het zelfs het middenveld in handen. Het resulteerde inkansen voor de bezoekers. Real koos er daarom voor om een sterk wapen inte zetten: de counter. Dit werkte voortreffelijk en met eenduizelingwekkende tegenaanval opende de thuisploeg de score en deeldeeen snoeiharde klap uit. Een dodelijke, zo bleek in het vervolg van dewedstrijd.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/wat-de-spaanse-kranten-schreven/