Van Basten denkt rustig na over baan bij Ajax

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Oud-international Marco van Basten neemt rustig de tijd om eventueel voor een rentree, als technisch directeur, bij Ajax te kiezen. Dat zei de voormalige topspits in de aanloop naar het EK-kwalificatieduel van Oranje met Moldavië.

“Ik heb geen haast en Johan ook niet”, zei hij doelend op zijn leermeester Cruijff, die als commissaris van Ajax onlangs sprak met Van Basten over een hernieuwde samenwerking.

De voormalige topschutter van Ajax en AC Milan zei dat hij zich vooralsnog wel meer trainer dan directeur voelt. “Ik moet nog even aan het idee wennen van een mogelijk andere rol. Ik vind het sowieso wel prettig om in Amsterdam te blijven wonen. Dat heeft absoluut voordelen”, zei Van Basten, die een nieuwe baan als trainer-coach bij een goede club zeker nog niet uitsluit.

Van enig oud zeer tussen Van Basten en Cruijff is volgens de beoogde technisch directeur geen sprake, na een eerder conflict over het technisch (jeugd)beleid bij Ajax.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114452/Van_Basten_denkt_rustig_na_over_baan_bij_Ajax.html