“Davids legde de brug naar Louis, wie anders?”

Bron: ajax1.nl

Het plan om Louis van Gaal terug naar Ajax te halen kwam uit de koker van commissaris Edgar Davids. Dat zegt Steven ten Have, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, vandaag in het AD. ‘Davids legde de brug naar Louis, wie anders?’

Davids maakt met Johan Cruijff, Paul Römer, Marjan Olfers en Ten Have deel uit van de raad van commissarissen van de Amsterdamse club. Nadat het niet was gelukt om Marco van Basten naar Ajax te halen, kwam Davids met Van Gaal op de proppen. Oud-voetballer Davids en Van Gaal kennen elkaar goed. Van Gaal was trainer van het succesvolle Ajax dat in 1995 de Champions League won en waarin Davids een promimente rol vervulde.

Volgens Davids is Van Gaal de enige sterke man die Ajax verder kan helpen. Van Gaal zou tijdens vergaderingen met de vier overige leden van de raad van commissarissen hebben laten weten geen bezwaar te hebben met de aanwezigheid van Cruijff, Bergkamp en Jonk bij Ajax.

Hoe bent u in gesprek gegaan met Van Gaal? Die had al van alles afgewezen, van Feyenoord tot HSV. Hij zou nooit meer terugkeren bij Ajax, had hij gezegd.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/davids-legde-de-brug-naar-louis-wie-anders/