Jonk: ‘Ik en andere coaches moesten maanden wachten op ons salaris’

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Hoofd opleidingen Wim Jonk heeft het gevoel bij Ajax te zijn tegengewerkt door commercieel directeur Henri van der Aat en financieel directeur Jeroen Slop. Volgens de voormalig middenvelder stond de voorbije periode in het teken van pesterijtjes.

“De trainers moesten wachten op hun contracten, zoals die van Dennis (Bergkamp, red.) en mij bijvoorbeeld. En salarissen werden niet op tijd uitbetaald. Zelf moest ik drie tot vier maanden wachten op mijn geld”, aldus Jonk tegen VI. “Ik was dan wel niet in vaste dienst bij de club, maar wanneer ik een factuur indien, verwacht je wel dat het geld wordt uitbetaald. Ik zie dat als pesten.”

Volgens de oud-international, onder invloed van Johan Cruijff aangesteld bij de Amsterdamse club, worden door de perikelen tevens de sportieve prestaties van de hoofdmacht getroffen. “Ook aflopende contracten van jeugdspelers blijven maar liggen. Terwijl ze allang voor langere tijd vastgelegd hadden moeten worden bij een overstap naar de A-selectie.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114537/Jonk___Ik_en_andere_coaches_moesten_maanden_wachten_op_ons_salaris_.html