Dramatische avond voor Ajax

Bron: ajax1.nl

Het was een pijnlijke avond in de Amsterdam Arena. Ajax ging in eigen huis onderuit met 0-3 en Lyon won in Zagreb met 1-7. Conclusie: Olympique Lyon overwintert in de Champions League en de Amsterdammers kunnen zich opmaken voor de Europa League.

De Madrilenen kwamen met een B-elftal richting Amsterdam. Zonder Ronaldo, Özil en andere grote namen verscheen Real aan de aftrap. De grote spelers werden gespaard in verband met het treffen met Barcelona. Bij Ajax verving Daley Blind de geblesseerde Toby Alderweireld.

Real kwam al vroeg op voorsprong in de Amsterdam ArenA. José Callejon ontsnapte aan de buitenspelval en schoot de bal achter Kenneth Vermeer. De Amsterdammers leken zich terug te knokken door een treffer van Nicolas Lodeiro. De Uruguayaan kopte binnen uit de rebound, maar de goal werd ten onrechte afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Ditzelfde overkwam Miralem Sulejmani. De Serviër veranderde met zijn borst een schot van Anita van richting, wat een doelpunt opleverde. Gek genoeg zag de grensrechter wederom buitenspel in de treffer. Tot overmaat van ramp kwam Real voor rust nog op 0-2.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/dramatische-avond-voor-ajax/