Cruijff regisseert ook Ajax van Frank de Boer

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer van Ajax vaart wel bij de adviezen van Johan Cruijff en Tonny Bruins Slot. ‘Ik sta altijd open voor goede informatie’, zegt hij. ‘Het zou wel stom zijn als ik niets met de kennis van Cruijff en Bruins Slot doe. Johan heeft zo veel verstand van het spelletje. Natuurlijk ben ik blij met zo’n adviseur,’ vertelt de trainer aan Het Parool.

De Boer spreekt Cruijff regelmatig. ‘Ik had hem laatst nog aan de lijn. Toen zei hij dat onze rechtsback vaker op de positie van rechtshalf moest gaan staan. Die linksbuiten van de tegenstander zou dan vanzelf met hem meelopen. Een rechtsback die een paar meter naar voren gaat staan. Dat lijkt een hele simpele mededeling, maar we hebben daar al veel voordeel van gehad.’

In De Boers tijd als trainer van de A1 overtuigde Cruijff de hudige hoofdcoach van Ajax al om met de punt naar achteren te spelen. De vandaag 65 geworden Cruijff vertelde De Boer ook dat hij niet meer met Theo Janssen op de plek van verdedigende middenvelder moest spelen, maar met Vurnon Anita.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/cruijff-regisseert-ook-ajax-van-frank-de-boer/