”Eriksen heeft niet zijn stempel kunnen drukken”

Bron: ajax1.nl

Ajax speelde zaterdagmiddag haar eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding. Er werd met 1-3 van SV Huizen gewonnen. Trainer Frank de Boer was na afloop bereidt zijn mening te geven over de recente ontwikkelingen rondom Christian Eriksen en Gregory van der Wiel.

“Christian heeft bij Denemarken niet zijn stempel kunnen drukken zoals hij dat bij Ajax doet”, aldus de hoofdtrainer. “Ik denk dat hij dominanter had willen zijn op het vlak van assists en doelpogingen. Maar op sommige momenten kon je zien wat een fantastische voetballer Christian is. Je moet meetellen dat Denemarken op een andere manier speelt dan Ajax. Het is hoe dan ook een leerzame ervaring voor hem geweest.”

Van der Wiel kwam ook niet door de groepsfase met Oranje. “Gregory zal veel meer van dit toernooi hebben verwacht, zowel van de teamresultaten als van zijn eigen prestaties. Het is jammer dat zijn specifieke kwaliteiten niet naar boven kwamen op het EK. Hij heeft één of twee voorzetten gegeven in drie wedstrijden, dat is te weinig De oorzaak vind ik moeilijk aan te geven vanaf de buitenkant. Het hele Nederlands elftal speelde teleurstellend.”

Tekst: ELF Voetbal

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/31304/