Ajax opent tegen Roda, Jong Ajax – Telstar

Bron: ajax1.nl

Zowel het eerste elftal als Jong Ajax zal seizoen 2013/14 waarschijnlijk op eigen bodem starten. Dat blijkt uit het concept competitieprogramma wat de KNVB donderdag op haar website plaatste. Ajax zal op vrijdag 2 augustus samen met Roda JC officieel het nieuwe Eredivisieseizoen inluiden. Jong Ajax mag een dag later aantreden tegen Telstar in de Jupiler League.

De eerste grotere wedstrijd van Ajax is direct de tweede speelronde. Op zondag 11 augustus mag de landskampioen op bezoek in Alkmaar voor een duel tegen AZ. Daarna volgt direct de eerste Klassieker van het jaar, op zondag 18 augustus komt Feyenoord op bezoek in de Amsterdam ArenA. PSV – Ajax staat gepland voor zondag 22 september.

De eerste keer dat Jong Ajax leeftijdsgenoten treft, is op zondag 1 september. Terwijl het eerste elftal op bezoek gaat bij FC Groningen mag Jong Ajax aantreden tegen Jong FC Twente. De speelronde daarna staat de topper tegen Jong PSV op het programma, het eerste elftal heeft dan rust vanwege een interlandperiode.

Dinsdag 18 juni zal de KNVB het definitieve competitieprogramma publiceren.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-opent-tegen-roda-jong-ajax-telstar/