Volgend seizoen twee jeugdteams Ajax in Europa

Bron: ajax1.nl

Komend seizoen zullen twee jeugdteams van Ajax actief zijn in Europa, dat meldt de club op haar website. Het hoogste jeugdteam, onder-19, zal uitkomen in de Youth League. Een door de UEFA georganiseerd toernooi. Een tweede team zal, zoals de voorgaande twee jaar, uitkomen in de NextGen Series. Dit team zal het onder-18 team worden. In Nederland is dit team bekend als de A2 van Ajax.

De Youth League is een nieuw toernooi waarin de jeugdteams van de deelnemende teams van de Champions League meedoen. De poule-indelingen zullen hetzelfde zijn als die van het eerste elftal. De wedstrijden zullen dan ook zoveel mogelijk plaatsvinden rondom wedstrijden van het eerste team. Daarna volgt een knock-outfase met enkele wedstrijden.

Als dit toernooi vorig seizoen al had plaatsgevonden, zou Ajax onder-19 in een poule zitten met Real Madrid, Manchester City en Borussia Dortmund. Mocht, zoals vorig seizoen, het eerste elftal zich niet plaatsen voor de volgende ronde, heeft dit geen invloed op de Youth League. Na de loting van het eerste elftal heeft de Champions League niets meer met de Youth League te maken.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/volgend-seizoen-twee-jeugdteams-ajax-in-europa/