De Boer denkt nog altijd aan overwinteren

Bron: ajax1.nl

Ajax kan volgens trainer Frank de Boer nog steeds als tweede eindigen in de groepsfase van de Champions League. De tegenstander van komende dinsdag, FC Barcelona, wordt terecht groepswinnaar. De Amsterdammers moeten zodoende AC Milan en Celtic achter zich laten.

“Wij hebben in onze twee duels tegen Celtic (de nummer vier in de poule, red.), uit tegen Barcelona en thuis tegen Milan laten zien dat we heel behoorlijk kunnen voetballen. Als wij in vorm zijn, doen we niet onder voor Milan”, zegt De Boer in gesprek met de NOS. Ajax sluit het kampioenenbal op 11 december af, uit bij de Italianen.

Toch kijkt Ajax niet al te ver naar voren. Een resultaat halen tegen FC Barcelona, dinsdag, is al een hele prestatie. De Boer denkt dat zijn elftal het de Catalanen moeilijk kan maken. “Wij kunnen het zowel FC Barcelona als AC Milan lastig maken. Individueel hebben zij misschien betere spelers, maar als team kunnen wij hoge ogen gooien.” De Boer gaat daarom ook voor het maximale en wil nog altijd als tweede eindigen. De doelstelling aan het begin van het seizoen blijft dus ongewijzigd. “Als we geen tweede worden, hebben we het niet goed gedaan.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-denkt-nog-altijd-aan-overwinteren/