”Tegen FC Barcelona dubbele winst behaald”

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer is zeer tevreden met de manier waarop zijn team dinsdag FC Barcelona versloeg. ‘’Het resultaat is belangrijk, maar de manier waarop we het behaald hebben is veel belangrijker,’’ zei De Boer vandaag op de persconferentie voor de wedstrijd ADO Den Haag – Ajax.

‘’Beide helften waren goed. De eerste helft heb je FC Barcelona aangevallen,’’ zegt de Ajax-trainer. In de 49e minuut pakte Joël Veltman rood na het neerhalen van de doorgebroken Neymar. ‘’Vervolgens pak je het na de rode kaart ook prima op. Als je dan zo reageert met z’n allen is dat goed. Dat is eigenlijk dubbele winst,’’ aldus een tevreden trainer.

 De Boer blijft vasthouden aan zijn speelwijze: ‘’Ik heb altijd al gezegd dat we ons vast moeten houden aan hoe wij willen spelen. Natuurlijk kunnen we variëren met looplijnen, maar de filosofie van druk zetten en voetballen zal nooit veranderen.’’ De openingsgoal van Thulani Serero vond de 43-jarige trainer dan ook fantastisch. ‘’Spits naar de eerste paal, een opkomende back en een voorzet in één keer. Vervolgens een middenvelder die in het strafschopgebied komt. Ja, zo hoort het.’’

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/tegen-fc-barcelona-dubbele-winst-behaald/