Eerste duel van 2014: Ajax onderuit in Antalya

Ajax heeft zijn eerste duel van 2014 verloren. In het duel om de Antalya Cup verloren de Amsterdammers met 2-1 van Galatasaray. Morgen wacht Trabzonspor in de strijd om de derde plaats.

Na krap vijf minuten spelen keek Ajax al tegen een 1-0 achterstand aan: na een foute pass van Serero ontstond er een misverstand tussen Veltman en Cillessen. Het gevolg was dat Yilmaz de Turken eenvoudig op voorsprong kon zetten. Daarna volgden verschillende mogelijkheden voor Ajax, maar schoten werden geblokt of gingen naast. Vooral Viktor Fischer had een paar goede kansen op de gelijkmaker.

Op ongeveer een kwart van de wedstrijd kreeg De Jong een grote kans, na opnieuw goed werk van Fischer. Het werd bijna een eigen doelpunt van de Turken, maar Aykut redde op miraculeuze wijze. Omdat de Amsterdammers veel fouten maakten in de opbouw, kreeg Galatasaray vervolgens een kans om de voorsprong te verdubbelen, het schot ging echter naast.