Ronald de Boer verwacht zware wedstrijd

Bron: ajax1.nl

Ajax speelt volgende week donderdag in de Europa League tegen Red Bull Salzburg. Op papier zou het goed te doen moeten zijn voor de Amsterdammers, maar Ronald de Boer waarschuwt Ajax. “We willen ons niet in de underdogpositie plaatsen, maar je moet realistisch zijn. Ze zijn erg sterk”, zegt hij tegen het Oostenrijkse Krone.

De Boer verwacht twee spannende duels. “Iedereen denkt dat we wel even de vloer aanvegen met Salbzug omdat we van Barcelona wonnen. Maar Salzburg heeft veel kwaliteit. Ze spelen niet alleen zeer compact, maar zijn ook aanvallend sterk. We zullen honderd procent scherp moeten zijn”, geeft de tweelingbroer van Ajax-trainer Frank aan.

Salzburg won alle zes wedstrijden in de groepsfase van de Europa League. Daarnaast staan de Oostenrijkers ruim aan kop in hun nationale competitie. “Ik verwacht een moeilijke opdracht voor Ajax.” De Boer speelde zelf twee keer tegen de club. Dat was in het legendarische jaar 1994/1995, waarin Ajax de Champions League won. “Het waren twee serieuze wedstrijden die we hadden moeten winnen, maar dat deden we niet”, weet hij nog.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ronald-de-boer-verwacht-zware-wedstrijd/