“Mooi moment om hem op de bank te zetten”

Bron: ajax1.nl

Voor Ricardo Kishna kan de ontmoeting met Red Bull Salzburg in de Europa League van donderdagavond een hele speciale worden. Trainer Frank de Boer heeft namelijk een plek in de selectie ingeruimd voor de talentvolle aanvaller.

“Ik vind het een type dat we niet echt hebben in de voorhoede”, laat de oefenmeester weten aan De Telegraaf. “Hij kan op alle drie de posities uit de voeten en op basis van wat hij op trainingen en in de laatste twee wedstrijden van Jong Ajax heeft laten zien, vind ik dit een mooi moment om hem een keer op de bank te zetten. Hij gaat mee als links- of rechtsbuiten.”

De pas 19-jarige Hagenaar had het in het begin moeilijk bij Jong Ajax, maar lijkt zijn draai nu gevonden te hebben, zo ziet ook De Boer. “Hij dacht in zijn eerste twee duels in Jong Ajax dat hij alle ballen in zijn voetjes kreeg aangespeeld, zoals dat bij het eerste wel vaak het geval is. Het veld, de tegenstander die vol één-op-één speelde: het ging gewoon niet. Maar daar hebben we hem op aangesproken. Dan nog kon hij de pollen eruit lopen. Daarna heeft hij tegen VVV en FC Dordrecht wel zijn kwaliteiten laten zien.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/mooi-moment-om-hem-op-de-bank-te-zetten/