Voorbeschouwing Ajax - Red Bull Salzburg

Bron: www.ajaxlife.nl

'Als we van Salzburg winnen hebben we goede prestatie neergezet.'© ProShots

Het is een vrij onbekende club, Red Bull Salzburg. Ja, Ajax speelde in de jaren negentig vier wedstrijden tegen de Oostenrijkers. Twee keer winst, twee keer gelijk. De club heette toen nog gewoon Austria Salzburg en was nog niet onder de vleugels van de sponsor.

Ook Frank de Boer wist tot de loting voor de Europa League weinig van Salzburg. “We zien in Nederland heel weinig van de Oostenrijkse competitie,” zegt de kampioenenmaker tijdens de persconferentie een dag voor de wedstrijd. “Als je dan te horen krijgt dat je Salzburg hebt geloot, weet je niet wat je daar van moet verwachten.”

En wat doe je dan ter voorbereiding op zo’n potje Europees foebele? “Dan ga je een beetje informeren. Op dat moment stonden ze al dik bovenaan. En je gaat beelden bekijken. Toevallig was er een oefenwedstrijd tegen Bayern München (3-0, red.), niet de minste ploeg. Bayern werd overklast. Het zegt wel wat over de kwaliteit en de mentaliteit van het team. En de filosofie van de club. Dus ik ben best wel onder de indruk geraakt.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15207