Sigthórsson wacht op goede club: 'Sta open voor vertrek'

Bron: www.ajaxlife.nl

Tegen PSV maakte Sigthórsson een belangrijk doelpunt.© De Brouwer

Kolbeinn Sigthórsson heeft nog niet het seizoen waar iedereen op hoopte. En in de twee seizoenen hiervoor kon hij door blessures ook niet laten zien wat hij kan.

Natuurlijk, de spits heeft belangrijke goals gescoord dit seizoen. Zonder winnende doelpunten tegen PSV, FC Groningen en Feyenoord (thuis) en de gelijkmaker in De Kuip en tegen FC Twente had Ajax nu niet op de eerste plaats gestaan in de eredivisie.

En het had ook allemaal anders kunnen lopen als de IJslander in zijn eerste seizoen bij Ajax niet geblesseerd was geraakt aan zijn enkel. Hij was voor die blessure goed in vorm. Grote kans dat de aanval om hem heen was gebouwd, als hij fit was gebleven.

Maar als en dan en eventueel mogelijkerwijs heb je niet zoveel aan. Als je naar de harde cijfers kijkt is Sigthórsson geen doelpuntenmachine. In zijn eerste seizoen scoorde hij zeven keer in veertien wedstrijden, het jaar erna maakte hij evenveel doelpunten in vijftien wedstrijden en dit seizoen staat de teller op negen doelpunten in 23 wedstrijden.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15332