Ajax wikt en weegt over nieuw contract voor Poulsen

Bron: www.ajaxlife.nl

Ballen afpakken kan Poulsen als de beste.© Proshots

Wat te doen met het aflopende contract van Christian Poulsen? Het is een vraag waar Frank de Boer en Ajax geen pasklaar antwoord op hebben. Een ding is wel zeker: de Deen mag de doorstroom van de jeugd niet in de weg staan. En hij moet zelf ook willen blijven.

Poulsen is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van Ajax en komende zomer loopt zijn contract af. De 34-jarige routinier kwam in beide jaargangen minimaal 25 keer in actie, al was een deel van die optredens als invaller. Vaak op momenten dat de ploeg hem ook echt nodig had.

Als er in de laatste minuten een extra slot op de deur moet, mag Poulsen vaak het veld betreden. En ook in de toppers wordt geregeld een beroep op hem gedaan. Beetje zuigen, beetje de boel opstoken en meer van dat werk. Precies wat iemand met ervaring goed kan.

Toch betwijfelt De Boer of hij Poulsen een derde seizoen nodig heeft. “We weten hoe belangrijk Poulsen voor dit team is, dat onderschatten we zeker niet, maar we moeten ook kijken of hij geen vacature inneemt voor een jonge speler,” aldus de kampioenenmaker tijdens zijn perspraatje voor Vitesse-uit.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15443