Ajax moet wachten op titel na gelijkspel in Arnhem

Jasper Cillessen bleek de held van de dag© ProShots

Gelijkspelen bij Vitesse is op zich prima, toch is de 1-1 in de Gelredome zuur voor Ajax. De ploeg kan volgende week tegen ADO Den Haag niet op eigen kracht officieel kampioen worden.

Zat er meer in? Na rust zeker wel, maar dat het na 45 minuten 1-0 stond voor Vitesse was een wonder. Niet dat Ajax recht had op een treffer; meer dan twee afstandsschoten - Blind in de vijfde minuut met zijn zwakkere rechterbeen, Schöne in de 37e minuut net over - had de ploeg van De Boer niet in te brengen. Een mogelijke strafschop voor Lerin Duarte werd door scheidsrechter Kuipers weggestreept met een handsbal van Van Rhijn in het eigen strafschopgebied.

Cillessen had het een stuk drukker. Guram Kashia kopte uit een corner tegen de paal, Zakaria Labyad miste oog in oog met Cillessen, en Marko Vejinovic strafte een foute terugspeelbal van Joël Veltman niet af. Bertrand Traore scoorde wel in de 25e minuut, na een door Cillessen nog gestopte vrije trap van Labyad.