Zingende De Boer vindt assistenten heel belangrijk

Bron: www.ajaxlife.nl

Het hele seizoen door hamerde Frank de Boer op het collectief, op het team. De trainer liet geen kans onbenut om zijn lijfspreuk te delen: ‘Individuen winnen een wedstrijd voor je, een team maakt je kampioen.’

Dat zal ook wel de reden zijn dat hij een goed team van trainers om zich heen verzameld heeft. Met als uitschieters de assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp. Tijdens de huldiging voor het kampioenschap zette hij dan ook zijn assistenten in het zonnetje met een liedje. Dat was voor Ajax TV weer een reden om te vragen naar de mannen op de achtergrond.

“Ik vind dat zij heel belangrijk zijn voor mij als coach,” begint de kampioenenmaker over Spijkerman en Bergkamp. “Ze staan nooit in de picture. Ik word heel veel bewierookt de laatste tijd, maar zij zijn ook medeverantwoordelijk voor het succes dat we afgelopen vier jaar hebben bereikt. Vandaar dat ik ze even in het zonnetje wilde zetten.”

Dat deed hij dus met een schitterend liedje. Het ging zo van: “Hennie bedankt, Dennis bedankt, Dennie, Hennis, Hennie bedankt!” Maar wat maakt Dennie en Hennis...uhh...Hennie en Dennis zo goed?

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15620