Ajax wint overtuigend van Real Sociedad: 3-1

Bron: ajax1.nl

Ajax is na vijf oefenduels nog steeds ongeslagen in de voorbereiding. Op Sportpark De Boshoek in Hardenberg heeft Ajax de wedstrijd tegen Real Sociedad met 3-1 gewonnen. Met temperaturen van boven de dertig graden was het een grote uitputtingsslag, maar Ajax was de hele wedstrijd de bovenliggende partij. De drie doelpunten van Ajax waren zeer noemenswaardig. Vooral de wereldgoal van Milik en een hilarische eigen goal van Real Sociedad zorgden voor veel blije gezichten aan de kant van de Amsterdammers.

Ajax begon sterk aan de eerste helft. Onder een brandende zon had de ploeg van Frank de Boer niet alleen het meeste balbezit, maar ook de beste kansen. In de tiende minuut verzuimde Davy Klaassen de score te openen. Na een mooie actie van Kishna kwam de bal, via Schöne, terecht bij Klaassen, maar zijn schot werd gestopt door de keeper. Direct daarna was het Arek Milik met een grote kans, maar zijn kopbal belandde op de lat.