Overzicht financiële meevallers Ajax deze zomer

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Zonder dat er veel transfers gerealiseerd zijn genereerde Ajax toch de nodige extra miljoenen. AjaxTotaal maakte een overzicht wat er deze zomer binnen kwam.

(1) WK Vergoedingen: Ajax had drie spelers die deelnamen aan het landentoernooi (Cillessen, Blind, Veltman), de FIFA maakte in totaal 300.00 euro over naar Ajax.

(2) Marketingpot CL: Dat Ajax deel zou nemen aan de Champions League stond begin van de zomer al vast. Dat Ajax echter ook 3 miljoen euro extra in komsten zou overhouden uit de marketingpot (door falen van Feyenoord) was een welkome meevaller.

(3) Opleidingsvergoedingen: Verschillende spelers veranderden van club en dus kon Ajax in een aantal gevallen aanspraak maken op opleidingsvergoedingen. In geval van Heitinga en Stekelenburg greep de club mis vanwege een transfervrije overgang en huur maar in andere gevallen was het wel raak. Luis Suarez (1.300.000), Luis Felipe Kasmirski (100.000), Quincy Promes (100.000) en Thomas Vermaelen (750.000) brachten gezamenlijk meer dan 2 miljoen in het laadje.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2014/08/14/overzicht-financiele-meevallers-ajax-deze-zomer/