Eerste CL-punt na sterke tweede helft

In de openingsfase was PSG licht de betere partij, alhoewel kansen voor de hoofdstedelingen uitbleven. Het was echter in de veertiende minuut raak voor PSG. Nicolai Boilesen werd kinderlijk eenvoudig weggezet door Lucas Moura, die de bal gaf aan Zlatan Ibrahimovic. Hij scoorde niet, maar uit de rebound die volgde was Edinson Cavani wél trefzeker. In de daaropvolgende fase bleef PSG de bovenliggende partij.

Ajax probeerde het hier en daar vanaf afstand, maar kansen konden zij niet creëren. De ruststand was 0-1 maar al direct na de rust had deze stand verdubbeld moeten worden. Na een grote fout van Niklas Moisander kon Lucas in zijn eentje afgaan op Jasper Cillessen, maar zijn poging belandde naast.