Ajax wint simpel van tiental Dordt

Het beeld van de wedstrijd: El Ghazi is zijn tegenstanders te vlug af.© Pro Shots

Dordrecht-thuis hoort niet de spannendste wedstrijd te zijn voor Ajax. Dat was het ook niet, al kwamen de Amsterdammers pas na rust, tegen tien man, op stoom: 4-0.

Alles wat Ajax was, moest er even inkomen op deze zaterdagavond. Het stadion was vlak voor de aftrap ongeveer voor de helft gevuld. Voordat de laatkomers goed en wel zaten, had FC Dordrecht al de kans om op voorsprong te komen. De wedstrijdklok gaf veertig tellen aan op het moment dat Joris van Overeem vrij kon inschieten. Zijn schot miste echter overtuiging, Cillessen kon gemakkelijk redden.

Ajax had het lastig in de beginfase, maar wist vooral dankzij de snelheid van El Ghazi en Andersen dreigend te worden. Dordrecht probeerde met overtredingen stand te houden, wat al snel prenten opleverden voor Mart Lieder, Josimar Lima en Ilias Haddad.

Na twintig minuten spelen ontsnapte El Ghazi wel echt aan zijn tegenstander, op aangeven van Sigthórsson. De rechtsbuiten was niet zelfzuchtig, zag Schöne meelopen en bediende de Deen op maat, die simpel zijn vijfde competitietreffer kon binnentikken: 1-0.