Ajax zegeviert dankzij Milik: 2-4

SC Cambuur begon voortvarend en door het slappe begin van Ajax stond het na twee minuten al 1-0. Ricardo van Rhijn verspeelde op eigen helft de bal, die even later door Jasper Cillessen slecht werd verwerkt. Furdjel Narsingh behield het overzicht en de Pool Sebastian Steblecki kon simpel binnen tikken. Het vervolg van Ajax was matig en Bartholomew Ogbeche schoot de ploeg uit Leeuwarden bijna op 2-0, maar Cillessen redde knap.

Na ruim een kwartier kwam Ajax beter in het spel en de landskampioen was uiterst effectief. Milik scoorde schitterend in de korte hoek na een pass van Nicolai Boilesen en Davy Klaassen rondde een mooie combinatie tussen Lasse Schöne en Milik beheerst af: 1-2. De Amsterdammers kwamen beter in het spel al bleven echt grote kansen uit. Cambuur kreeg tot de rust alleen wat kleine mogelijkheden.

Na de rust begon de ploeg uit Leeuwarden weer scherp en kreeg het wat kansjes via spelhervattingen. Ajax stelde daar wat halve kansen tegenover en kwam een kwartier na rust via Milik op 1-3. Een schitterende aanval met Lucas Andersen en El Ghazi die uiteindelijk met een voorzet de Pool bereikte, die simpel kom binnen tikken.