Matig Ajax speelt gelijk in Klassieker

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het duel begon minder spetterend dan de editie in Rotterdam van afgelopen september. Ajax begon slordig en dat ging de hele eerste helft zo door. Feyenoord was de bovenliggende partij en kreeg daarbij ook enkele kansen. De grootste was voor Colin Kazim-Richards, die alleen voor Cillessen tegen de voet van de doelman aanschoot.

De Amsterdamse landskampioen stelde er nauwelijks wat tegenover en mocht Arek Milik dankbaar zijn. De Pool stond perfect op de doellijn gepositioneerd en wist daarmee een inzet van Jean-Paul Boëtius te keren waardoor de stand gelijk bleef in de eerste helft.

Na rust kwam er meer strijd in het duel en zo werd het ook levendiger. Een beter Ajax was het echter niet. De Amsterdamse kampioen kon nauwelijks gevaarlijk worden en mocht van geluk spreken dat ook Feyenoord niet wist te scoren.

De eerste grote kans voor de ploeg van De Boer kwam na een kleine 70 minuten toen Kolbeinn Sigthórsson (ingevallen voor Arek Milik) de bal tegen Kenneth Vermeer aanschoot. Ook Ricardo Kishna (na een goede actie) vond de doelman Feyenoord op zijn weg.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/85100/live-12-30-ajax-feyenoord.html