Ajax Vrouwen na zomer in eredivisie met zeven clubs

Bron: www.ajaxlife.nl

Geen tripjes naar België meer voor de Ajax Vrouwen.© Sjoerd Tullenaar

De eredivisie voor vrouwen bestaat volgend seizoen uit zeven ploegen. En de Ajax Vrouwen zijn er bij. Er wordt een punt gezet achter de BeNe League en de eredivisie maakt een soort doorstart. Er wordt een dubbele competitie gespeeld.

De Ajax Vrouwen zijn nu nog actief in de BeNe League, maar achter dit project wordt na het lopende seizoen een punt gezet. Het werkt niet. Met uitzondering van Standard Luik kunnen de Belgische clubs het niveau niet aan en het verre reizen breekt de boel ook op.

Zowel de Nederlandse als Belgische clubs zijn na de zomer weer actief in hun eigen competitie. De eredivisie voor vrouwen gaat uit zeven clubs bestaan. Het gaat in seizoen 2015-2016 om ADO Den Haag, Ajax, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV, FC Twente en Telstar.

Zeven clubs is geen optimaal scenario en daarom ging de KNVB op zoek naar een achtste deelnemer. Hoewel er zeker interesse was, wordt het ‘te vroeg’ geacht door geïnteresseerde clubs om nu een vrouwentak op te zetten. Wie weet wordt op een later moment alsnog een achtste deelnemer gevonden.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17331