Wim Jonk schuift

Bron: www.ajax1.nl

Wim Jonk schuift niet meer aan bij het wekelijkse overleg van het technisch hart van Ajax, zo meldt Voetbal International vandaag. Zijn afwezigheid tijdens dit overleg zou het gevolg zijn van verschil in visie tussen opleiders en beleidsuitvoerders.

Eén van die verschillen is het budget voor de jeugdopleiding. Vorig jaar vroegen Wim Jonk en Ruben Jongkind om een budget van 1,8 miljoen euro, Marc Overmars besloot slechts iets meer dan de helft, 950.000 euro toe te zeggen. Maar na dit eenmalige besluit ging de discussie verder: ook over de aanpak van de jeugdopleiding waren Overmars en Bergkamp het niet eens. Zij concludeerden dat Ajax is doorgeschoten in het aanstellen van performance coaches voor de jeugd.

Ook wat betreft de samenwerking met buitenlandse clubs is er onenigheid. Op papier is er een samenwerking met AS Trencin in Slowakije en Ajax Cape Town in Zuid-Afrika, in de praktijk komt hier weinig uit voort. Jonk en Jongkind pleiten dan ook een versterking van dit samenwerkingsverband.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/85160/