‘Bazoer kan een hele grote worden’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Een plek in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal liep hij mis maar met de carrière van Bazoer loopt het verder voorspoedig. De middenvelder brak vorig seizoen door en is nog steeds een vaste waarde in het team van Frank de Boer.

Het AD gaat in gesprek met Hoofd Jeugdscouting van PSV Rini de Groot, die in 2012 Bazoer zag vertrekken naar concurrent Ajax. De Groot zag Bazoer na zijn komst van het Utrechtste Elinkwijk bij PSV stappen maken. “Toen was hij al zo sterk. Maar wat vooral opviel: voetbalintellect. Zijn grote kracht is het gevoel voor ruimte. Riechedly wist waar hij moest lopen. Zeker in zijn jonge jaren speelde hij overal: spits, centraal achterin. Hij kon alles.”

Iets waar Bazoer moeite mee had was het mentale aspect. “Op dat vlak zijn er wel wat probleempjes geweest. School vond hij helemaal niets, maar ook daar moet je discipline voor op kunnen brengen. En hij reageerde niet altijd goed als het op het veld niet liep zoals het moest. In zijn begeleiding hebben we veel energie gestopt. En hij is nog steeds heel jong, hè. Er zijn nog genoeg valkuilen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/bazoer-kan-een-hele-grote-worden/