[Verslag] Onnodig puntenverlies van Ajax tegen FC Twente

Ajax begint deze avond in de stromende regen in Enschede met Nick Viergever als de vervanger van de nog steeds geblesseerde Mitchell Dijks. El Ghazi is weer fit en kan in de basis starten. Pol van Boekel is de scheidsrechter.

Het eerste kansje van de wedstrijd is een schot van Bazoer uit de tweede lijn. De bal vliegt net over de 18-jarige keeper en debutant Drommel van FC Twente. De eerste hoekschop is voor Twente, maar die bal levert geen gevaar op. Even later ontsnapt Viergever aan een rode kaart. Nadat hij geel krijgt voor een overtreding houdt hij zijn tegenstander vast. Pol van Boekel is mild voor de linksback. Waar Viergever speelde met vuur gaat het twee minuten later wel mis. Ziyech plaatst de bal via een corner in de voeten bij Gutiérrez, die schiet de bal hard binnen achter Cillessen: 1-0.. Het eerste tegendoelpunt voor Ajax deze competitie.

Ajax speelt de bal wat besluiteloos rond en creëert weinig echte kansen. Een kopballetje van Veltman en een paar vrije trappen van Gudelj vormen het enige gevaar voor het doel van Drommel. Van Boekel fluit voor de rust en Ajax gaat ‘aan de thee’ met een achterstand.