Jongkind over Van Basten: “Trainen Ajax anders dan opleiden talent”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ruben Jongkind, trainer en één van de schrijvers van het Plan Cruijff, vindt het ‘gevaarlijk’ dat Van Basten onder meer zei dat talenten niet worden opgeleid, maar worden geboren.

“In de voetballerij gaat het zelden om pure inhoud, maar vooral om wie er wat zegt”, zegt Jongkind in een interview met De Volkskrant. “Alle argumenten van oud-topspelers als Van Basten worden klakkeloos geloofd, maar het trainen van een eerste elftal is iets fundamenteel anders dan het opleiden van talent”, geeft Jongkind het verschil aan tussen de visie van Ajax-coach Frank de Boer en de jeugdopleiding. Ook de kritiek van Van Basten op het kopen van talenten, vindt Jongkind ongenuanceerd. “Bazoer kwam op zijn zestiende van PSV. Op alle onderdelen moest er van alles verbeteren om een meerwaarde te kunnen zijn bij Ajax 1. De laatste dertig procent is toegevoegd. Je kunt niet zeggen: hij is honderd procent revolutie. Je kunt ook niet zeggen dat hij nul procent is.”

Forum: De Technische Staf & Het Bestuur

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/10/03/jongkind-over-van-basten-trainen-ajax-1-anders-dan-opleiden-talent/

Gegevens