Is El Ghazi een geschikte spits voor Ajax?

Bron: www.ajaxlife.nl

Als spits krijgt El Ghazi twee verdedigers in zijn nek.© Pro Shots

De topscorer van Ajax staat niet in de spits. Dit is misschien wel de beste omschrijving van het spitsenprobleem in de Amsterdam Arena. Anwar el Ghazi vindt zichzelf best een geschikte spits, Frank de Boer lijkt er ook gevoelig voor. Kunnen de statistieken ons wijzer maken?

Al na een speelronde of twee werd de Coen Dillen-index van stal gehaald. El Ghazi had geen idee wie meneer Dillen is, maar inmiddels doet die naam een belletje rinkelen. Het tempo van Dillen weet El Ghazi in de loop van het seizoen waarschijnlijk niet bij te benen, maar met negen doelpunten is-ie nog steeds topscorer van de eredivisie.

Eerder dit seizoen bleek al dat El Ghazi weinig schoten nodig heeft om tot scoren te komen. Eind september eindigde 47 procent van zijn schoten in een doelpunt, een ongekend hoog gemiddelde. Een spits doet het al vrij aardig als hij rond de 25 procent zit. De conversie van de Ajacied is nu gezakt naar 38 procent, wat nog altijd een zeer nette score is! Zeker als er inmiddels acht doelpunten tegenover staan. Zie tabel 1 voor een overzichtje.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18470