Attractief Ajax spaart Heerenveen met geflatteerde eindstand

Heerenveen kwam met frisse moed naar de Amsterdam Arena. De laatste weken was de ploeg van interim-trainer Foppe de Haan namelijk goed bezig. Er werden weer veel punten gepakt en het voetbal was zeer behoorlijk. Alleen was Ajax deze avond van een andere klasse.

Het beginschot begon al in de 5e minuut met een ferme knal ineens op de slof van Fischer na een voorzet van Milik. De namen van de twee spelers zouden nog vaak terugkomen deze wedstrijd. In de 12e minuut lag de 1-0 in het net. Na een prachtige combinatie en een overstapje van Klaassen profiteerde Fischer met een bekeken schuiver. De 2-0 volgde 10 minuten later en het was Milik die een assist van Fischer verzilverde. De 3-0 in de 28e minuut was het resultaat van geklungel in de Heerenveense defensie. Het was Younes die vier tegenspelers passeerde en scoorde en dit was tevens de ruststand.