Ajax verslaat ondanks laag tempo ADO Den Haag met 0-1

Ajax speelde vandaag een gedegen wedstrijd welke op enkele momenten rommelig overkwam. De wedstrijd werd voortdurend ontsierd door spreekkoren richting Riechedly Bazoer.  De KNVB zegt hierover: ‘We leggen de beelden en rapportages voor aan de aanklager betaald voetbal. De clubs zijn de eerstverantwoordelijken om de wedstrijd stil te leggen bij spreekkoren. Zij moeten dit aangeven bij de vierde official.’

Bekijk het fotoverslag van dit duel via deze link.

In de eerste helft was Ajax voornamelijk in balbezit maar deed daar niet heel veel mee. Er werd niet echt diepte opgezocht en het tempo lag meestal niet echt hoog. Ditzelfde gold ook voor ADO die met lange ballen hun spits probeerden te bereiken. In de twintigste minuut gaf Joël Veltman een perfecte pass op Amin Younis die de bal in het strafschopgebied in de loop op de borst aannam en een verdediger van ADO uitkapte waarna hij de 0-1 met links onder de keeper door schoot.