Milik onder druk maar cijfers plaatsen hem in rijtje Huntelaar-Suarez

Bron: ajaxfanzone.nl

Arkadiusz Milik staat behoorlijk ter discussie bij Ajax. De club is naarstig op zoek naar een andere spits maar wie louter de statistieken bekijkt ziet toch aardige cijfers achter de naam van de Poolse international staan. De Poolse aanvaller maakte/gaf gecombineerd dertig doelpunten en assists. Alleen Klaas-Jan Huntelaar en Luis Suárez bereikten sinds 1 juli 2002 de ’30-combinatie’ sneller dan Milik, berekende Opta. Ook Wesley Sneijder en Kenneth Perez staan hoog genoteerd in het lijstje.

Sinds zijn komst naar Ajax, maakte Milik twintig doelpunten in veertig wedstrijden. Elf daarvan maakte hij in het vorige seizoen (in 21 wedstrijden) en in dit seizoen was Milik al goed voor negen doelpunten in negentien wedstrijden. Zondag tegen Roda JC was de Pool in Kerkrade verantwoordelijk voor de 0-1. Naast zijn twintig doelpunten gaf Milik in totaal ook nog eens tien assists.

Bron: Goal.com

Likes(94)Dislikes(4)

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2016/01/31/milik-onder-druk-maar-cijfers-plaatsen-hem-in-rijtje-huntelaar-suarez/