Kwartet goals Sierhuis bij A1, ruime zege C1

Bron: www.ajaxshowtime.com

De A1 van Ajax heeft zaterdagmiddag, mede dankzij een kwartet aan doelpunten van Kaj Sierhuis, een ruime 6-1 zege geboekt op Willem II A1 en deed daarmee heel goede zaken in de strijd om de landstitel. Ook Ajax C1 wist hun leeftijdsgenoten van Willem II C1 met ruime cijfers te verslaan: 6-0. Voor Ajax A2 en Ajax B1 waren de resultaten echter minder. Zij verloren respectievelijk van Roda JC A1 en PSV B1.

11.45 uur: PSV B1 – Ajax B1 3-1Al in de absolute openingsfase had Ajax op een 0-1 voorsprong moeten komen, maar de jarige Martijn Kaars kon de voorzet van Justin Kluivert niet verzilveren. Rayan El Azrak kreeg ook een kans op de openingstreffer, maar PSV wist het op 0-0 te houden. Waar Ajax het niet lukte, kreeg PSV de 1-0 er wel in.

Het was de Italiaanse reus Gianluca Scamacca die vanaf elf meter een strafschop verzilverde. Toch leek Ajax zich niet van de wijs te laten brengen. De jonge Amsterdammers voetbalden prima verder en waren gefocust. Langzamerhand begon PSV echter sterker te worden, hetgeen resulteerde in enkele kansen voor de Eindhovenaren.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/94780/kwartet-goals-sierhuis-bij-a1-ruime-zege-c1