Eerste oefenduel: Ajax 1 verliest met 0-2, Ajax 2 wint met 3-2

Maar in totaal verliest Ajax de wedstrijd met 4-3 van FC Liefering. De Oostenrijkse club komt uit op het tweede niveau en is min of meer een jeugdelftal van Red Bull Salzburg en Red Bull Leipzig.In de eerste helft kwam het eerste team van trainer Peter Bosz in het veld en het leek nergens op. Liefering was de betere partij en door goals van Hwang Hee-Chan en Dimitri Oberlin lieten ze het overwicht ook op het scorebord blijken: 0-2 ruststand.Na de tweede helft stond er een compleet ander elftal van Ajax op het veld. Voornamelijk jeugd en reserves waren de tegenstanders van de Oostenrijkers. El Ghazi scoorde twee keer (vrije trap en intikker) en bracht de score terug tot 2-2. Lorenz Grabovac scoorde de 3-2 na een afstandsschot, waarna Donny van de Beek na voorbereidend werk van Robert Muric voor de 3-3 zorgde. Dit leek de eindstand te worden maar in de allerlaatste seconde scoorde Mergim Berisha de winnende treffer voor Liefering: 4-3. Over drie weken wacht de voorronde van de Champions League, maar Ajax is nog lang niet klaar. Geen kanon van een spits en het middenveld is nog zonder enige creativiteit en balans.