Ajax zwijnt, maar haalt play-offs CL

Bron: www.ajaxshowtime.com

In een niet al te beste wedstrijd heeft Ajax zich dankzij een 1-2 zege bij PAOK Saloniki weten te plaatsen voor de play-offs van de Champions League. De Amsterdammers stonden al snel op achterstand, kwamen een paar keer heel goed weg, maar dankzij twee treffers van Davy Klaassen wist het elftal van trainer Peter Bosz toch te winnen.

Ajax begon uitermate slecht aan de wedstrijd. De Amsterdamse formatie leek ietwat onder de indruk van de entourage in het Toumbastadion en al snel mocht PAOK, na een halve redding van Jasper Cillessen, een corner nemen. Bij de tweede paal tastte Heiko Westermann, die zijn debuut maakte, volledig mis, waardoor PAOK-spits Stefanos Athanasiadis kon profiteren.

In het vervolg van de eerste helft had Ajax het meeste balbezit, maar kwam het nauwelijks echt aan voetballen toe. Het tempo lag te laag en dankzij persoonlijke fouten konden de Grieken er een aantal keer zeer gevaarlijk uitkomen. Zo miste Athanasiadis tot tweemaal toe vlak voor het doel van Cillessen en ging de keeper met een verkeerde pass zelf ook de fout in. Het schot wat hierop volgde werd volgens naast geschoten.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/98090/ajax-zwijnt-maar-haalt-play-offs-cl