Inspiratieloos Ajax speelt gelijk tegen Roda

Ajax heeft het duel met Roda JC met een gelijkspel afgesloten. De ploeg van Peter Bosz kende een sterk begin, echter ging de wedstrijd vervolgens als een nachtkaars uit.

De Amsterdammers begonnen met leuk voetbal en kwamen zodoende via Kasper Dolberg snel op voorsprong. De jonge Deen scoorde gemakkelijk na een goede actie van teamgenoot Davy Klaassen. Na het doelpunt van het talent drukte Ajax door en leek de 2-0 in de maak. Niets bleek minder waar, Roda JC profiteerde van de ruimte in de rug van de verdedigers van de Amsterdammers via Adil Auassar. 1-1.

Wat volgde was een saai restant van de eerste helft, Ajax was beter en had de bal. Echter wist de ploeg van Bosz niets te creëren tot de 45ste minuut. Daley Sinkgraven gaf een goede voorzet en Dolberg converteerde de bal knap tot een doelpunt.

Na rust wisten de Amsterdammers geen potten meer te breken en kwam Roda JC zelfs beter in de wedstrijd. De Limburgers bezegelden het betere spel zelfs met een doelpunt. Tom van Hyfte kopte raak nadat arbiter Bas Nijhuis een discutabele vrije trap toekende aan Roda.