Ajax wint met 0-3 van Go Ahead eagles

Ajax heeft eindelijk weer een overwinning behaald door Go Ahead Eagles thuis te verslaan met 0-3 en hiermee klimmen we van de 10e naar de 4e plaats in de Eredivisie. Keeper André Onana stond letterlijk aan de basis van deze overwinning door in de 21ste minuut een onterechte penalty te stoppen. In deze wedstrijd werden er niet alleen drie doelpunten gemaakt maar de arbitrage was erg gul met gele kaarten, vijf voor Ajax en twee voor Go Ahead. De vraag is blijft of een aantal van deze kaarten terecht is en of sommige kaarten gegeven hádden moeten worden.

Davy Klaassen scoorde drie minuten later dan de gestopte penalty de 0-1 vanaf zo’n twintig meter na dat Nemanja Gudelj de bal had veroverd en tien minuten later kreeg Ajax een penalty die door Davy in de linkerbovenhoek werd geschoten (0-2). Nick Viergever had zelfs al kunnen scoren maar zijn kopbal raakte de onderkant van de paal en werd door de verdediging weggewerkt.