Ziyech al zeker van kwalificatie Afrika Cup, Traoré bijna

Bron: www.ajaxlife.nl

Met een beetje pech mist Ziyech acht van de 34 wedstrijden. © Pro Shots

Hakim Ziyech is binnen en dat is fijn, maar het is goed om te weten dat Ajax een periode zonder hem tegemoet gaat. Om precies te zijn doelen we op het moment direct na de winterstop, als de Marokkaan deelneemt aan de Afrika Cup. Ook Bertrand Traoré is in de race.

De kwalificatiereeks voor de Afrika Cup nadert zijn climax, maar Marokko weet zich al zeker van een plekje op de eindronde. Dit toernooi wordt tussen 14 januari en 5 februari gespeeld. Ajax kan spelers niet in Amsterdam houden als ze worden opgeroepen door hun bondscoaches.

Dit betekent dat Ziyech sowieso het winterse trainingskamp mist en als Marokko het tot de finale schopt ook de wedstrijden tegen PEC Zwolle (uit), FC Utrecht (uit), ADO Den Haag (thuis) en Roda JC (uit). Meestal komt Marokko wel een eind, dus hou maar rekening met Ziyechs absentie.

Het kan best zo zijn dat Ajax naast Ziyech ook Traoré moet missen. De gehuurde aanvaller is met Burkina Faso nog één zege verwijderd van kwalificatie. Als de Burkinees met zijn nationale ploeg wint van Botswana, is kwalificatie een feit.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20311